Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 15:22 - Проблеми при инсталиране и стартиране на игрите. Вижте възможните решения.
Автор: largoto Категория: Технологии   
Прочетен: 1687 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.10.2011 16:36


Проблеми при инсталиране и стартиране на игрите. 
Вижте възможните решения.


1.Зареждам огледалния образ (Image file) на играта, но не ми се отваря Setup прозореца на приложението.
Това се получава, когато функцията на диска autorun.exe е повредена и трябва да стартирате инсталацията ръчно. Това става като отворите диска от условно казано устройство (D,E,F и т.н.) т.е. където ви е зареден виртуалния диск, и намирате файл setup.exe или install.exe в зависимост от случая.

2.Играта е архивирана. Когато се опитам да я разархивирам ми дава грешка. 
Тук възможностите са две:
  • Играта не е довършена при тегленето и трябва да се приключи, като същевременно е добре да се направи една Hash Check проверка на цялостта на торента. 
  • Ако играта е свалена на архив от много части има риск някой от тях да е повреден. В този случай си потърсете друго копие на играта или изтеглете повредената част на ново, при условия че тя не е повредена на самия хостинг.

    3.Crack файлът не работи.
    Съответният Crack файл не е за същата версия на приложението. Пример: Играта е версия 1.1, а файлът 1.2. Трабва ви Crack на същата версия.

    4.Patch файлът не работи.
    Това се дължи на неправилна последователност на инсталиране на patch-ът и прилежащия и crack файл. Пример: Сваляте си игра, която е версия 1.0. Тя върви с Patch 1.1 и Crack 1.1. Грешката, която допускате, е че инсталирате игра-crack-patch. Правилно е игра-patch-crack. Освен това инсталирането на няколко patch-a не е необходимо, понеже последната версия съдържа актуалните промени на всички предходни.

    5.Проблем при инсталиране на модификация на игра (MOD)
    Често игрите имат модифицирани версии от фенове. Те като цяло са бъгави. Но ако сте решили все пак да играете такова приложение трябва да спазвате стриктно инструкциите за инсталиране описани от автора.Може да сте объркали директория на инсталиране на мода. Това се коригира като проверите точно къде сте инсталирали играта и след това посочите в инсталатора на мода точното място. Също така при ръчно добавяне на файлове се уверете, че замествате правилните папки и файлове.

    6.Играта дава черен екран при стартиране или зарежда наполовина.
    Това явление не е еднозначно и може да е в резултат на различни неща. Възможни причини:
  • Не покривате изискванията като най-често те са заради видео картата на вашата система. Проверете дали има нужните възможности като DirectX, Pixel Shader и достатъчно количество оперативна памет нужна на играта. Разбира се важни са и останалите компоненти като процесор, памет и твърд диск, като на тях също трябва да се обърне внимание.
  • Омазана инсталация - значи, че не сте направили нещо от по-горните инсталационни процедури както трябва

    7.Софтуерна несъвместимост на приложението със операционната система
    Тук нещата са почти клонящи към провал за подкарването но все пак:
  • Някои приложения успешно се стартират чрез съвместимия режим на Windows - Compatibility Mode. Това става чрез десен клик на exe-то на приложението, Properties и избирате под коя по-стара система да го стартирате.
  • DirectX - Софтуер, който прави връзка между хардуера на компютъра и инсталирания софтуер. Той трябва да е винаги актуален. Всяка игра си има такъв, който ви се предлага за инсталиране заедно с играта. Витаги го слагайте.
  • Graphic drivers - графичните драйвъри са нужни за да може видеоподсистемата ви да работи коректно със останалия хардуер и софтуер. Те са от критична важност за игрите. Поддържайте ги винаги актуални през сайтовете на съответния производител.
              


Тагове:   games,   install,   DirectX,   crack,   Error,   Patch,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: largoto
Категория: Технологии
Прочетен: 260989
Постинги: 99
Коментари: 22
Гласове: 37
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930